Ontvangst

De geboorte van de brouwerij.

Begin 2018, op een besneeuwde zaterdag, bevond een stel vrienden zich in de garage van een van hen, en het was het eerste brouwsel van het bier dat toen door deze amateur-brouwers, de Grizzly, werd gebrouwen.

Na 18 maanden van vallen en opstaan is er eindelijk een succesvol recept ontstaan. Olivier, een van de amateur-brouwers, besloot dit bier op de markt te brengen, L’Oubéwé is geboren.

Oubéwé ?

De Oubéwé-brouwerij is een innovatief concept. Het is de kleinste brouwerij van België, op wielen, die zich dan ook beweegt binnen diverse evenementen, dorpsfeesten en privé-evenementen.

Oubéwé is een acroniem, dat van een regio in Wallonië, die overeenkomt met het westen van Waals-Brabant (Ouest du Brabant Wallon ).

Deze zeven gemeenten zijn Rebecq, Tubeke, Itter, Kasteelbrakel, Waterloo, Eigenbrakel en Nijvel.

Ze hebben een gezamenlijke bevolking van 130.000 inwoners.

Natuurlijk zijn er in sommige van deze gemeenten al enkele brouwerijen, maar die zijn weinig talrijk.

De Oubéwé brouwerij is een reizende brouwerij, het is DE brouwerij van de dorpen in het westen van het BW die er geen hebben.  En in de steden die er wel een hebben, is het bovendien een brouwerij…

De bezoekers kunnen niet alleen een live-brouwsel bekijken, maar ook een biertje proeven dat identiek is aan het bier dat vlak voor hun ogen is gebrouwen. Kom en (her)ontdek het mooie lichtgroene terras waar het goed toeven is !

Onze producten en diensten.

In de rubriek “Diensten/producten” van deze site ontdekt u de presentatie van de bieren van ons gamma.  Maar u zult ook de andere producten van onze brouwerij zien, evenals de diensten die wij aanbieden.

Alle bieren van de brouwerij Oubéwé worden “… Oubéwé” genoemd. Bij de oprichting van de brouwerij in september 2018 was er slechts één bier in het Oubéwé-gamma: de Triple. Sinds december 2020 is het tweede bier in ons assortiment verschenen: L’Aypihée de l’Oubéwé.

Ontdek de bijzonderheden van deze bieren in de rubriek “Diensten/producten”.

Vanaf 2021 werken we aan een derde recept. Maar op dit moment houden we deze projecten vooralsnog geheim. We hebben besloten om niets te onthullen… Wie zal leven om te zien…

Naast de bieren zijn er ook cadeaumanden en boeken.  U vindt er originele cadeau-ideeën, of boeken om ons brouwerijverleden beter te begrijpen.  Deze boeken zijn geschreven door de brouwer, in samenwerking met een historicus.

Tot slot zijn er de diensten die de Oubéwé-brouwerij aanbiedt. Onze brouwerij is anders dan de andere omdat ze mobiel en educatief is.  We komen naar je huis om je te leren hoe je zelf bier moet maken. Er gaat niets boven meedoen om de stappen in het maken van een biertje onder de knie te krijgen.  We verhuren de mobiele brouwerijbar, organiseren teambuildingevenementen en privérecreatieve activiteiten.