Onze bieren

La Triple de l’Oubéwé

Triple is een driedubbel bier met karakter, geboren in Tubize, uit de passie van vrienden rond de brouwerijen.

Triple is een traditioneel bier, met slechts vier ingrediënten.  Zoals aangegeven op het etiket, voldoet het aan de wet van zuiverheid van het bier, reinheitsgebote, die slechts 4 ingrediënten in bier toelaat: water, mout, hop en gist.

Er werd een mengsel van trismouten gebruikt, waaronder Biscuit Malt, dat de karakteristieke kleur van onze Triple geeft.    Het principe van de triple is het gebruik van grote hoeveelheden graan. De brouwer wordt geconfronteerd met een heel eenvoudig principe: hoe meer granen hij gebruikt, hoe meer alcohol hij krijgt.  De driedubbele heeft dus een alcoholgehalte van 8.

Het is een blond bier, licht amberkleurig, met kleine belletjes.  Dit kleine vrijkomen van gas maakt het bier zeer goed verteerbaar. Zoals bij veel traditionele bieren zit er geen gas of andere stoffen in het bier.  Verwacht dus niet dat er een zeer royale schuimhals is.

De eerste smaak die in de mond komt is die van het graan.  De bitterheid, verkregen dankzij hop, verschijnt in de tweede mond.  Het is dus een zeer zoet bier. Dit evenwicht tussen de smaak van het graan en de smaak van de hop is te danken aan het mengsel van twee hopsoorten, waaronder Cascade.

L’Aypihée de l’Oubéwé

Zoals de naam al aangeeft, is Aypihea een API.  API uitgesproken op de Amerikaanse manier, en fonetisch getranscribeerd.

API’s, of Indian Pale Ale, zijn sterk gehopte bieren.  Hun oorsprong gaat terug tot de 18e eeuw, toen de Engelsen hun bier wilden exporteren naar de koloniën in India.  Om het bier tijdens de overtocht te bewaren, was het nodig om hop toe te voegen, een natuurlijk bierconserveringsmiddel.

Net als zijn grote zus, La triple de l’Oubéwé, is Aypihée de l’Oubéwé een ambachtelijk bier met slechts vier ingrediënten.  Water, mout, hop en gist.

Er is een mengsel van verschillende mouten gebruikt, wat de kenmerkende bruine kleur van dit bier geeft.

De keuze van de hop, en het gebruik ervan in grote hoeveelheden, liet toe om deze bitterheid naar voren te brengen, waardoor het mogelijk werd om dit bier als een API te klasseren.  De eerste smaak die het gehemelte bereikt is inderdaad die van hop.

Het blijft aan ons om te praten over de olfactorische kant van dit bier.  Ruik het voor je het proeft, je zult verrast zijn door het aroma.

Dit bier is slechts één keer gebrouwen (ongeveer 5,000 flessen), waardoor het sinds december 2022 moeilijk te verkrijgen is

De derde van de Oubéwé

Dit bier is nog niet gecommercialiseerd, het recept zal in ons laboratorium worden bepaald, maar de Covid-periode vertraagt deze testen, omdat we het brouwen met meerdere mensen in deze relatief kleine ruimte vermijden.

De naam van dit bier blijft even vertrouwelijk als altijd.  We kunnen u hooguit al zeggen dat het… Oubéwé zal heten.